בחרתי להעביר את הסיפור המשפחתי שלי דרך מאכל שעובר אצלינו במשפחה. מאכל מצוין שסבתא רבתה רבא שלי היתה מכינה לסבתא שלי כשהיתה ילדה.
המקור לרוקוט כרומפלי הוא כנראה מהונגריה שם נולדה סבתי. רוקוט כרומפלי זה שם המאכל בהונגרית שפרושו הוא שכבות תפוחי אדמה. המאכל נאכל כתוספת למאכל אחר.
אני זוכרת את עצמי כילדה קטנה עומדת במטבח של סבתי על שרפרף קטן וצופה בה מהצד כשהיתה מכינה אותו. נהניתי ואני עדיין נהנית לעמוד לצידה במטבח ולראות אותה מכינה את המאכל הזה. שלב אחרי שלב אחרי שלב במיוחד כשמגיע שלב חיתוך הביצים הקשות. לסבתא שלי יש סכין חד ששמור לחיתוך הביצים הקשות. כשהייתי קטנה חשבתי שסבתא שלי קוסמת איך שהיא מצליחה לחתוך לפרוסות דקות את הביצים ושום דבר לא התפרק.
רוקוט כרומפלי מבוסס על שלושה דברים עיקריים: תפוחי אדמה, ביצה קשה ושמנת חמוצה.
אוכלים אותו ביום יום ומגישים אותו חם בתבנית זכוכית.
אצלי במשפחה וגם אצל חברים, נהנים לאכול את המאכל כולל הילדים הקטנים.
אני שמחה ללמוד לבשל מאכלים מסבתא שלי, שהיא אהבה בילדותה וכאלו שעברו מדור לדור, זה נותן המשכיות וחיים לדברים שאהבו פעם. ממליצה גם לכם לנסות ומקווה שתהנו מזה גם.